The Carve - Oslo Barcode

  • Architect: a-lab
  • Year: 2014
  • Product: ProdEX
  • Color: Rustik
  • LocationSee Map
  • Photo: Ivan Brodey

Dronning Eufemias gate 30, Oslo

 

EN

The carve, located in Oslo, is a building designed by the Norwegian group a-Lab, an international architectural office, located in the same city, which aims to create innovative and sustainable architecture. The building is part of the project known as Barcode, it has 15 floors, of which the first 8 floors are used for offices and the remaining floors are used for the 41 apartments.

As the creators say, this building gives a unique opportunity to "live on the rooftop of Oslo". This is because at the heart of the building we find a spectacular terrace, equipped with benches and window boxes, forming a physical barrier between the office and residential space , where the roof of the terrace is the building itself and has a pixilated form where the apartments are located

This “indoor” terrace measures 900 m2 and has a panoramic view of Oslo, where the Prodema ProdEX panels in Rustik color are the protagonist creating a perfect contrast with the building’s marble covering. In addition to perfectly withstanding the harsh Nordic winter it gives the terrace a warm natural touch.

Video: a-lab / Placebo Effect

WAF Adward Winner 2014 (Completed Building - Housing)

The_Carve_Prodema_ProdEX_8mm_Rustik_1 - ProdEX, Rustik The_Carve_Prodema_ProdEX_8mm_Rustik_2 - ProdEX, Rustik The_Carve_Prodema_ProdEX_8mm_Rustik_3 - ProdEX, Rustik The_Carve_Prodema_ProdEX_8mm_Rustik_4 - ProdEX, Rustik