The Carve
A-lab

In Oslo, Norway, you’ll find the ambitious Bjørvika Barcode project: a collection of 12 narrow high-rise buildings that together resemble a barcode. It is a mixed use development that accommodates both commercial and housing stock throughout its 150 000m2 surface area.

Location within this group of modernist structures sits The Carve. The first 8 floors of this building are occupied by office space and the remaining 7 by a set of cascading, tiered apartments. They surround a central terrace which appears to have been carved straight out of the heart of the complex.

This emblematic terrace forms a physical barrier between the office space below and the residential apartments above. The ProdEX wooden panels which adorn both the terrace’s soffits and walls and the stepped façade on the outside accentuate the contrast between the spaces. They provide the building with a warm, natural feel as well as providing insulation against the cold Oslo weather.

The Carve
A-lab

Improve your certification score

Our products help you to achieve better scores for sustainability certifications such as LEED and BREAM.

Contact us